Μετατίθεται η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

0
132

Ως το δυσκολότερο υπουργικό συμβούλιο των τελευταίων χρόνων χαρακτηρίστηκε αυτό που έγινε χθες με θέμα την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Ακόμα και εκείνα που προηγήθηκαν, σχετικά με το μνημόνιο και το PSI, ήταν απλά παιχνιδάκια, όπως δήλωσε ο κύριος Βενιζέλος, αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε: «Σε εκείνα δεν πήραμε καμία απόφαση, απλά κάναμε ό,τι μας υπέδειξαν οι εταίροι».
Στο συγκεκριμένο συμβούλιο όμως η Τρόικα αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε υπόδειξη και παρέμβαση αφήνοντας την ελληνική κυβέρνηση να βρει μόνη της τη λύση, πράγμα που την έφερε σε δύσκολη θέση, αφού κάτι τέτοιο δεν το είχε ξανακάνει.
Ο νεοδιορισθείς υπουργός Παιδείας, κύριος Μπαμπινιώτης, πρότεινε αρχικά να γίνει κανονικά η παρέλαση, αφού πιστεύει ότι οι Έλληνες θα σεβαστούν το πρόσωπο του και θα αποφύγουν τις υβριστικές χειρονομίες.
Η κυρία Διαμαντοπούλου, χωρίς να μπορεί να σταματήσει να γελάει, του είπε ότι θα τυφλωνόταν από τις πολλές μούντζες.
Ο κύριος Μπαμπινιώτης της έκανε μια ετυμολογική ανάλυση της λέξης, τονίζοντας ότι κανονικά πρέπει να λέμε «μούτζα», αφού προέρχεται από το μεσαιωνικό μούζα που σημαίνει μαυρίλα.
Ο κύριος Χρυσοχοΐδης είπε ότι δεν είναι οι μούντζες που τον ανησυχούν, αφού τις έχουν συνηθίσει οι κυβερνώντες, αλλά κάποια πιθανή γενικευμένη σύρραξη. Και πρότεινε να προσληφθούν στην ΕΛΑΣ, με ημερήσια σύμβαση, το ένα εκατομμύριο των ανέργων, προκειμένου να διαφυλαχτεί η εθνική μας ενότητα.
Ο κύριος Βενιζέλος απέρριψε άμεσα αυτή την πρόταση, η οποία θα ανέτρεπε την τόσο συνετή οικονομική του πολιτική.
Εξοργισμένος ο κύριος Βορίδης καταφέρθηκε εναντίον όλων, γιατί τον εμποδίσανε να προμηθευτεί από τους Αμερικάνους το καινούριο όπλο καταστολής διαδηλώσεων, το όπλο-φούρνος μικροκυμάτων όπως το λένε χαριτολογώντας.
«Το υπέροχο αυτό εργαλείο», είπε με τη στεντόρεια φωνή του, «θα κάνει όλους τους άπλυτους αριστερούς που βρίσκονται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου να νομίζουν ότι καίγεται το δέρμα τους, ότι βράζει το αίμα τους και θα τραπούν προς φυγή.»
Ο κύριος Γερουλάνος, ο οποίος έφτασε ιδρωμένος στο συμβούλιο και βιαζόταν να συνεχίσει τη γυμναστική του, είχε μια καλύτερη ιδέα: Να μην παρελάσουν Έλληνες μαθητές, αλλά να μισθώσουν αεροπλάνα από τη Γερμανία για να φέρουν Γερμανούς μαθητές, οι οποίοι δε γνωρίζουν καν τι είναι η μούντζα. Και αντί για θεατές να χρησιμοποιήσουν τα αγάλματα του μουσείου, έτσι ώστε να προωθήσουν και τον ελληνικό τουρισμό.
Εκείνη την ώρα παρενέβη τηλεφωνικά ο πρόεδρος της δημοκρατίας, ο οποίος ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι κατάφερε να εξασφαλίσει το τεθωρακισμένο όχημα του Πάπα, προκειμένου να παραστεί στην παρέλαση με απόλυτη ασφάλεια.

Ο υπουργός Υγείας, ο οποίος χαμογελούσε πονηρά όλη την ώρα, ανέπτυξε το δικό του σχέδιο: Να χορηγήσουν εκείνη τη μέρα δωρεάν –ίσως και υποχρεωτικά- αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά και αγχολυτικά δεύτερης γενιάς σε όλους τους Αθηναίους, γενόσημα φυσικά που δεν κοστίζουν, έτσι ώστε να έχουν τον λαό υπό φαρμακευτική καταστολή.

Ο κύριος Μπαμπινιώτης παρενέβη ξανά και υπέδειξε στον υπουργό ότι ο όρος «γενόσημα» είναι ακατάληπτος και παροδηγητικός. Θα έπρεπε να τα αποκαλούμε ομοιοδραστικά ή αντιτυπικά φάρμακα, γι’ αυτό και ο κύριος Λοβέρδος δεν παίρνει κανέναν πόντο. Ο υφυπουργός Παιδείας του σφύριξε στο αυτί ότι δε βρίσκονται στην εκπομπή «Ομιλείτε Ελληνικά».
Ο κύριος Παπαδήμος, αφού τους άφησε όλους να μιλήσουν, ανέπτυξε τη δική του πρόταση, με την οποία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.
Πρότεινε να μετατεθεί η παρέλαση για το Σάββατο, 24 Μαρτίου. Αλλά αυτό να μην το μάθει κανείς. Και εξήγησε τι εννοούσε:
Το Σάββατο να βρεθούν στις εξέδρες των επισήμων μόνο οι επίσημοι, χωρίς μαθητές και χωρίς κοινό. Να κάνουν ότι παρακολουθούν την παρέλαση συγκινημένοι και, φυσικά, οι κάμερες να εστιάζουν μόνο στην εξέδρα.
ο κύριος Νταλάρα
Την Κυριακή να ανεβάσουν στην εξέδρα το Θεοδωράκη, το Γλέζο, τον Νταλάρα και άλλους ήρωες της αντίστασης, τους οποίους οι μαθητές θα τιμήσουν δεόντως και οι θεατές θα επευφημήσουν.
Οι κάμερες να εστιάσουν αυτή τη φορά μόνο στους μαθητές και στο κοινό.
Και τα κανάλια να μοντάρουν τα πλάνα από την παρέλαση της Κυριακής με τα πλάνα από την παρέλαση του Σαββάτου.
Αφού το 95% του πληθυσμού θα δει την παρέλαση από την τηλεόραση θα πιστέψει ότι η κυβέρνηση παρευρέθηκε και ότι ακόμα και οι μικρές, ακραίες ομάδες που τόσο καιρό της εναντιώνονταν, έχουν καταλάβει πλέον ότι το έργο της είναι σωτήριο για το έθνος μας.
«Η επανάσταση δε θα μεταδοθεί τηλεοπτικά», είπε εν κατακλείδι ο πρωθυπουργός, «γιατί η τηλεόραση μας ανήκει».
Ακόμα και ο κύριος Βενιζέλος χειροκρότησε την πρόταση του κυρίου Παπαδήμου και για μια στιγμή φάνηκε να μετανιώνει που θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία στις επόμενες εκλογές.
Το συμβούλιο θα έληγε έτσι αδελφικά αν ο κύριος Μπαμπινιώτης δεν έκανε μια αθώα παρατήρηση στον κύριο Βορίδη, σχετικά με την πρόθεση με την οποία πρέπει να συντάσσεται το ρήμα «τρέπω».
Ο Βορίδης αντέδρασε βίαια, τονίζοντας ότι ούτε ο Καρατζαφέρης δεν του έκανε τέτοιες διορθώσεις.
Για να τον ηρεμήσει ο Παπαδήμος του υποσχέθηκε να τον διορίσει υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όταν η νέα κυβέρνηση συνεργασίας θα του αναθέσει την πρωθυπουργία.
Έτσι το συμβούλιο ολοκληρώθηκε με χαμόγελα και χειραψίες και όλοι μαζί πήγαν στο μέγαρο Μαξίμου να δουν τη συλλογή γραμματοσήμων του πρωθυπουργού και να ακούσουν δίσκους (βινύλια).
«The revolution will not be televised» του Gil Scott- Heron