Το χειρότερο σενάριο για την 18η Ιουνίου (sub specie aeternatis)

0
119

Ας σταματήσουμε να είμαστε απαισιόδοξοι πια. Ας δούμε τα πράγματα με πιο καθαρή ματιά. Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί μετά την 18ηΙουνίου;
Ας ρωτήσουμε έναν δεξιό.
ΔΕΞΙΟΣ: Να βγει αριστερή κυβέρνηση, να μας διώξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να γίνουμε Ουγκάντα, όπου θα πεθαίνουμε στους δρόμους χωρίς φαΐ και νοσοκομειακή περίθαλψη. Αν δε μας βομβαρδίσουν οι εταίροι ή δε γίνει εμφύλιος ή δε μας επιτεθούν οι Τούρκοι πρώτα…
ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ: Και η χειρότερη κατάληξη αυτών που περιγράψατε;
ΔΕΞΙΟΣ: Ο θάνατος.
Ας ρωτήσουμε έναν αριστερό.
ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ: Να βγει μνημονιακή κυβέρνηση και να συνεχίσει ο εξανδραποδισμός, πιο σκληρός αυτή τη φορά. Θα πουληθούν οι εταιρείες ηλεκτρισμού και ύδρευσης, θα κατάσχουν τα σπίτια μας, θα ιδιωτικοποιηθούν τα νοσοκομεία και θα μείνουμε αβοήθητοι και άρρωστοι στο δρόμο.
ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ: Και η χειρότερη κατάληξη αυτών που περιγράψατε;
ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ: Ο θάνατος.
Ας ρωτήσουμε έναν του «μεσαίου χώρου».
ΜΕΣΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ: Να μη σχηματιστεί κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι να σταματήσουν να μας χρηματοδοτούν, οπότε θα κλείσουν τα νοσοκομεία, θα τρώμε με δελτίο στην αρχή, αλλά μετά δε θα μπορούμε να εισάγουμε ούτε τα αναγκαία και ίσως, πατώντας στην ακυβερνησία, να γίνει πραξικόπημα, ίσως και πόλεμος.
ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ: Και η χειρότερη κατάληξη αυτών που περιγράψατε;
ΜΕΣΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ: Ο θάνατος.
Ας ρωτήσουμε έναν του ακροδεξιού χώρου
ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ: Ο θάνατος.
ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ: Εννοείτε ο δικός σας ή των
ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ: Ο θάνατος.
Ας ρωτήσουμε έναν του Κομμουνιστικού Κόμματος
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ: Η λαίλαπα του καπιταλιστικού συστήματος θα εναντιωθεί στις αξίες του διαλεκτικού υλισμού και θα διαστρεβλώσει την οικουμενική επαναστατικότητα προσβλέποντας στην υπεραξία που ο εργάτης δημιουργεί με την εργασία του, ενώ η κονστρουκτιβιστική επιβολή του κεφαλαίου, σε συνδυασμό με τον μονοπωλιακό έλεγχο, θα υπερισχύσει δολίως της εγελιανής θεώρησης, που προβλέπει ότι η σύνθεση είναι απόρροια της θέσης και της αντίθεσης.
ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ: …;
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ: Ο θάνατος.
Ας ρωτήσουμε και έναν απολιτικό.
ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΣ: Εμένα δε με νοιάζει ποιος θα βγει. Τα παιδιά μου να ‘ναι καλά, να έχω τη δουλειά μου. Να ‘χουμε την υγεία μας…
ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ: Και τι είναι αυτό που απεύχεστε περισσότερο για μετά την 17ηΙουνίου;
ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΣ: Το θάνατο.
Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση, η οποία είναι πιο έγκυρη από τις τηλεοπτικές που στηρίζονται μόνο στον αριθμό των ερωτηθέντων και όχι στα συναισθήματα τους, αυτό που φοβούνται πιο πολύ οι Έλληνες για την «επόμενη μέρα» είναι ο θάνατος.
Αλλά ο θάνατος δεν πρέπει να μας τρομάζει.
Όσοι είναι ένθεοι θα πρέπει να προσβλέπουν σε αυτόν ως λύτρωση και επιστροφή στην αγκάλη του Δημιουργού τους.
Αλλά και οι άθεοι δεν έχουν κάτι να φοβούνται, αφού «μηδέν προς ημάς είναι τον θάνατον».
Όταν υπάρχει ο άνθρωπος δεν υπάρχει ο θάνατος, και όταν υπάρχει ο θάνατος δεν υπάρχει ο άνθρωπος.
Εκεί που θα βρεθούνε, είτε είναι το Βασίλειο των Ουρανών είτε είναι το Απόλυτο Μηδέν, δε θα έχουν πια να ανησυχούνε για χαράτσια, για φοροεπιδρομές, για ανεργία, εκλογές, ασθένειες και πάσα μαλακία.
Άλλωστε sub specie aeternatis(υπό το πρίσμα της αιωνιότητας) η 17η Ιουνίου και τα επακόλουθα της δεν είναι παρά ένα μυγόχεσμα στο πέτο του κουστουμιού της «ανθρώπινης Ιστορίας», που και αυτή με τη σειρά της δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα άνευ σημασίας διάλειμμα ανάμεσα στην κυριαρχία των δεινοσαύρων και την κυριαρχία των εντόμων, που μάλλον θα τα καταφέρουν πολύ καλύτερα από τα πρωτεύοντα θηλαστικά που επινοήθηκαν τη δημοκρατία, την ατομική βόμβα και το αμερικάνικο φερμουάρ (χριτς-χρατς).
Αγαλλιάσθε, λοιπόν, και επευφημείτε τον Κύριο –ή το Απόλυτο Μηδέν. Το χειρότερο σενάριο δεν είναι και τόσο τρομακτικό όσο προσπαθούν να σας πείσουν οι επίπεδοι άνθρωποι της τηλεόρασης.
Ψηφίστε ελαφρά τη καρδία και απολαύστε ‘το.
Πιθανότατα δε θα σας ξανατύχει, στο σύντομο βίο σας, να φοβούνται τόσο πολύ την ψήφο σας.
Γιορτάστε ‘το.
Γιατί, όπως είπε και ο Δημόκριτος: «Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόχευτος.»
Εβίβα, Χάρε!
Και εν κατακλείδι ένα τραγούδι του Ρασούλη για να «ανέβουμε».
“Αχ, και της Ευρώπης η κοιλάδα δε χωράει την Ελλάδα”