Η Λεγεώνα Των Ψυχών

 Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι επαναστατική οργάνωση.

Λεγεώνα Των ΨυχώνΣκοπός της δεν είναι να ανατρέψει το υπάρχον ολοκληρωτικό καθεστώς, αλλά να πείσει τους πολίτες που έχουν χάσει κάθε ελπίδα ευτυχούς διαβίωσης και επιβίωσης ότι μπορούν, αυτοί οι ίδιοι, να το καταστρέψουν.

Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Κατεδαφίζει κτίρια, ληστεύει τράπεζες, καταστρέφει την κρατική υπηρεσία προσωπικών δεδομένων, βάφει κόκκινο το κοινοβούλιο και, όταν δεν μπορεί να το αποφύγει, σκοτώνει.

Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι μια ομάδα εφήβων.

Έντεκα ιδιαίτερα ταλαντούχοι έφηβοι, ιδιοφυείς ίσως, που προέρχονται από κάθε κοινωνική τάξη. Μετανάστες, τσιγγάνοι, μικροαστοί και μεγαλοαστοί, όλοι απόβλητοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι πάντα υπάρχει μια εναλλακτική λύση, καλύτερη από την «καλύτερη δυνατή κοινωνία».

Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι το δημιούργημα του Δασκάλου.

Ενός ανθρώπου που γνώρισε την κοινωνική αναγέννηση – καθώς και τον πρόωρο θάνατο – της δεκαετίας του εξήντα. Που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, έζησε στο δάσος, στην έρημο και στη θάλασσα – με ανθρώπους που κατείχαν μόνο όσα είχαν ανάγκη – και βίωσε την αδυναμία τους να αντιδράσουν στην αυτάρεσκη λαίλαπα του δυτικού πολιτισμού.

Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι ένα μυθιστόρημα.

Ένα μυθιστόρημα για μια όχι και τόσο μακρινή δυστοπία. Για έναν διόλου θαυμαστό και διόλου καινούριο κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν πάψει να ελπίζουν, να ονειρεύονται και να πιστεύουν.

Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι μια ιστορία πίστης.

Της πίστης ότι όλα είναι δυνατά, αρκεί να παλέψεις γι’ αυτά. Της βεβαιότητας ότι τίποτα δεν αλλάζει, αν δεν το αλλάξεις μόνος σου.

Η Λεγεώνα των Ψυχών είναι ο προπομπός του κόσμου που έρχεται.

Τρέχοντας – κι ας κουτσαίνει.