Ένας κόσμος χωρίς άντρες

0
939

Αν ένας εξωγήινος, ερμαφρόδιτος σαν εκείνους της Ούρσουλα Λεγκέν (“Το αριστερό χέρι του σκότους”), ερχόταν στον πλανήτη μας και μελετούσε για λίγο καιρό την ανθρώπινη κοινωνία και την ανθρώπινη ιστορία θα κατέληγε εύκολα στο εξής συμπέρασμα:

Το ανθρώπινο είδος καταστρέφεται εξαιτίας της επιθετικότητας, της βαρβαρότητας, της ηλιθιότητας και της διεστραμμένης σεξουαλικότητας του αντρικού φύλου.

Αρκεί να έβλεπε τα εγκληματολογικά αρχεία.

Από τις χιλιάδες περιπτώσεις σίριαλ κίλερ στις ΗΠΑ μόνο δύο αφορούν σε γυναίκες-δολοφόνους (τα γράφει ο Τζον Ντάγκλας “Στο μυαλό των σίριαλ κίλερ”).

Κι αυτές οι δύο περιπτώσεις δεν έμοιαζαν καθόλου με τις αποτρόπαιες κατ’ εξακολούθηση δολοφονίες από τους άντρες σίριαλ-κίλερ. Ήταν, ουσιαστικά, μια εκδίκηση ενάντια στο αντρικό φύλο εν γένει, για τις ταπεινώσεις και την κακομεταχείριση που είχαν υποστεί οι συγκεκριμένες γυναίκες.

Όσον αφορά τις «απλές» δολοφονίες πάλι το ποσοστό των αντρών-δολοφόνων είναι συντριπτικά μεγαλύτερο.

Πόσοι βιασμοί αντρών (ή γυναικών) από γυναίκες έχουν καταγραφεί; Μόνο στις γυναικείες φυλακές το ποσοστό βιασμών είναι μεγάλο, αλλά και πάλι δε συγκρίνεται με τους βιασμούς από άντρες-βιαστές.

Η παιδεραστία είναι πολύ πιο σπάνια απ’ τις γυναίκες -και οι παιδοβιασμοί.

Η ανήλικη πορνεία αφορά μόνο σε άντρες που πολύ συχνά διαλέγουν το τουριστικό τους προορισμό ανάλογα με τα «θύματα» που θα μπορέσουν να εξαγοράσουν εκεί.

Αλλά δεν είναι μόνο η διεστραμμένη σεξουαλική φύση του άντρα που τον κάνει προβληματικό μέλος της κοινωνίας.

Αν ο εξωγήινος-παρατηρητής βρισκόταν σε ένα γήπεδο θα έβλεπε χιλιάδες νεαρούς εκπρόσωπους του αντρικού φύλου να ουρλιάζουν σαν πίθηκοι και να αλληλοεξοντώνονται για να τιμήσουν τη σύγχρονη εκδοχή της τοτεμικής πίστης.

Αν περπατούσε στους δρόμους μιας μεγαλούπολης θα αντιλαμβανόταν ότι οι τσακωμοί με χειροδικία -που φτάνουν ως τη δολοφονία- είναι αντρικό προνόμιο.

Και οι γυναίκες τσακώνονται, αλλά πολύ σπάνια θα προχωρήσουν πέρα από την εξύβριση.

Οι συμμορίες των νέων που λυμαίνονται αυτές τις πόλεις αποτελούνται αποκλειστικά από άντρες.

Οι εγκληματικές οργανώσεις (βλέπε μαφία κάθε εθνικότητας) αποτελούνται αποκλειστικά από άντρες.

Κι αν ο εξωγήινος μας μελετούσε την ανθρώπινη ιστορία θα διαπίστωνε ότι αυτοί που πολεμούσαν, σκότωναν, βίαζαν, κατέστρεφαν στους πολέμους ήταν άντρες.

Το αντεπιχείρημα ενός άντρα ότι όλες οι τέχνες και οι επιστήμες αναπτύχθηκαν από τους άντρες, αυτό ο εξωγήινος δε θα το λάβαινε καθόλου υπόψη του.

Σε μια  ανδροκρατούμενη κοινωνία είναι φυσικό επακόλουθο οι γυναίκες να παραγκωνίζονται.

Άλλωστε είναι κοινός τόπος πλέον για τους ανθρωπολόγους-παλαιοντολόγους ότι η γεωργία, οι τέχνες, η αγγειοπλαστική και οι λοιπές πρωταρχικές δεξιότητες του πρωτόγονου ανθρώπου επινοήθηκαν από τις γυναίκες.

Έστω ότι ο εξωγήινος μας αποφάσιζε να παρατείνει τη μελέτη του κι αφού έπαιρνε τη μορφή γυναίκας τεκνοποιούσε (το κάνουν αυτό οι εξωγήινοι της Λεγκέν, επιλέγουν φύλο).

Έστω ότι γεννούσε δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Τα μωρά που θα μεγάλωνε δε θα είχαν ιδιαίτερες διαφορές μέχρι να γίνουν νήπια.

Τότε όμως θα παρατηρούσε, όση προσπάθεια και να έκανε για να εξαλείψει το αντρικό και το γυναικείο πρότυπο συμπεριφοράς, ότι το αγόρι της θα ήταν περισσότερο επιθετικό.

Μπορεί, χάρη στη μητρική φροντίδα της εξωγήινης μας, να μη γινόταν ένας μικρός κάφρος που θα κατέστρεφε ότι έβρισκε μπροστά του, αλλά σίγουρα το αγόρι θα έβρισκε μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το κορίτσι εξασκώντας και παρατηρώντας τη μυϊκή του δύναμη.

Το κορίτσι θα ήταν πιο ήπιο, πιο κοινωνικό, πιο έξυπνο (οι παιδοψυχολόγοι δίνουν ένα εξάμηνο πνευματικό πλεονέκτημα στα κορίτσια).

Το αγόρι θα ανταγωνιζόταν τα άλλα αγόρια σε παιχνίδια δύναμης, ταχύτητας και καταστροφής, ενώ το κορίτσι θα έστηνε σπιτάκια, μαγαζάκια και θα έκανε ότι εγκυμονεί, γεννάει και φροντίζει το μωρό της.

Δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο του ανθρώπου.

Οι αρσενικοί χιμπαντζήδες βιαιοπραγούν ενάντια σε άλλους χιμπαντζήδες από νεαρή ηλικία.

Τα αρσενικά λιοντάρια σκοτώνουν τους σκύμνους για να εξαναγκάσουν τη λέαινα να βρεθεί ξανά σε σεξουαλικό οίστρο.

Και έστω, εν τέλει, ότι ο εξωγήινος αποφάσιζε να εξαλείψει το αντρικό φύλο, διασπείροντας μια ασθένεια που πλήττει μόνο τους άρρενες.

Έτσι, μετά από μια δολοφονική πανδημία, ένα χρόνο μετά, δε θα υπήρχε στον πλανήτη ούτε ένας άντρας. Τι θα έκαναν οι γυναίκες;

Το πρώτο πρόβλημα θα ήταν η εξασφάλιση του ανθρώπινου είδους. Γι’ αυτό θα χρησιμοποιούσαν τις τράπεζες σπέρματος.

Θα γεννιόντουσαν πλέον μόνο κορίτσια (γιατί είναι ένα υποθετικό σενάριο και μπορεί να έχει όσες αυθαιρεσίες θέλουμε).

Το δεύτερο, και όχι μικρότερης σημασίας, πρόβλημα θα ήταν η σεξουαλική ικανοποίηση.

Οι γυναίκες θα έπρεπε να αλληλοϊκανοποιούνται αλλά -και με τη βοήθεια κάποιων «βοηθημάτων»- δε θα κακοπερνούσαν.

Το τρίτο πρόβλημα θα ήταν ποιος θα έκανε τις «βαριές» δουλειές. Εκεί θα χρησιμοποιούσαν την ευφυΐα τους για να τα καταφέρουν. Άλλωστε κάθε γυναίκα μπορεί να χειριστεί έναν γερανό, έναν οδοστρωτήρα και ένα τρυπάνι.

Το επόμενο πρόβλημα… Σε τι άλλο είναι οι άντρες απαραίτητοι; Σκέψου, σκέψου, σκέψου… Σε τίποτα;

Τα οφέλη μιας τέτοιας πανδημίας;

Σίγουρα η εγκληματικότητα θα μειωνόταν κατά 80 ή 90 ποσοστιαίες μονάδες. Δε θα εξαλειφόταν, αν δεν εξαλειφόταν πρώτα η φτώχεια και η ανισότητα. Αλλά σίγουρα οι γυναίκες θα περπατούσαν στο δρόμο την νύχτα χωρίς να κοιτάνε πίσω τους.

Δε θα χρειαζόταν να σηκώνουν το κάθισμα της τουαλέτας ή να το καθαρίζουν με μαντηλάκια πριν κάτσουν.
Τα γήπεδα θα έκλειναν ή –τουλάχιστον- θα γίνονταν μέρη όπου θα πήγαιναν οι γυναίκες για να αθληθούν και να παρακολουθήσουν έναν αγώνα χωρίς να ουρλιάζουν σαν ουραγκοτάγκοι (και ζητώ συγνώμη από τους ουραγκοτάγκους οι οποίοι είναι πολύ ευγενικά και ήσυχα ζώα) και να σπάνε βιτρίνες και αμάξια μετά την ήττα.

Οι γυναίκες θα συνέχιζαν να ντύνονται και να στολίζονται –για να γοητεύσουν μιαν άλλη γυναίκα- αλλά δε θα χρειαζόταν να έχουν τέλεια σώματα και να προβάλλουν μόνο τα οπίσθια τους και το στήθος τους, αφού ο γυναικείος ερωτισμός δεν είναι οπτικός, αλλά εγκεφαλικός.

Θα σταματούσε η παραγωγή μπύρας και τα αμάξια θα ήταν μικρότερου κυβισμού (και αυτοκαθαριζόμενα, αφού καμία γυναίκα δε θα καθόταν την Κυριακή να πλύνει το αυτοκίνητο της).

Πόλεμοι δε θα γίνονταν πια.

Έτσι τουλάχιστον πιστεύει ο εξωγήινος, αφού του είναι δύσκολο να φανταστεί χιλιάδες γυναίκες να επιτίθενται αλαλάζοντας ενάντια σε άλλες τόσες γυναίκες.

Άσε που, αφού οι γυναίκες που ζουν μαζί συντονίζουν τον έμμηνο κύκλο τους, πιθανότατα θα είχαν όλες μαζί περίοδο και σίγουρα τότε δε θα είχαν καμιά διάθεση να τσαλαβουτάνε μες στις λάσπες για να σκοτώσουν.

Ή μπορεί η ανθρώπινη κοινωνία να έμοιαζε περισσότερο με την πιο κοινωνική των κοινωνιών, εκείνη των μελισσών (των μυρμηγκιών και των τερμιτών).

Όπου οι άντρες θα εκτρέφονταν ως κηφήνες, για να γονιμοποιήσουν τις θηλυκές, και μετά θα θανατώνονταν.

Και ο εξωγήινος-η μας θα επέστρεφε στον πλανήτη του χαρούμενος που βρήκε τη λύση σε όλα τα προβλήματα της ανθρώπινης φυλής.

Εξοντώνοντας τους άντρες.

(Το μόνο που δε σκέφτηκε ο εξωγήινος, και εκεί φαίνεται το παράδοξο μεγαλείο της γυναικείας φύσης, είναι ότι καμιά γυναίκα δε θα δεχόταν να χάσει το γιο της, ακόμα και αν αυτό θα εξασφάλιζε τη σωτηρία της ανθρώπινης φυλής.)