Θανατηφόρα μετάλλαξη του ιού Η1Ν1 πλήττει μόνο ηλικιωμένους.

0
1037

Μετά τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο το υπουργείο Υγείας έκανε, σήμερα στις 21:00 ώρες, την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Δέκα ηλικιωμένοι, όλοι άνω των 65 χρονών, μεταφέρθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα της επικρατείας. Διαγνώστηκε ότι πάσχουν από μια καινούρια μετάλλαξη του ιού της γρίπης Η1Ν1. Η νέα γρίπη είναι εξαιρετικά μεταδοτική μόνο στις μεγάλες ηλικίες και, δυστυχώς, θανατηφόρα. Και οι δέκα ασθενείς που προσκομίστηκαν στα επείγοντα κατέληξαν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.»
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της κοινότητας μας ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος, έσπευσε να πληροφορήσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τα «απρόσμενα καλά νέα», όπως ακριβώς φέρεται να είπε.
Ο υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε έναν γρήγορο υπολογισμό και κατέληξε ότι: «Αν η μετάλλαξη του ιού εξελιχτεί σε πανδημία, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού το ελληνικό κράτος δε θα χρειάζεται να δίνει συντάξεις. Αυτό θα οδηγήσει στη βέβαιη αποσυμφόρηση των ασφαλιστικών ταμείων και στην παλινόρθωση του ελληνικού έθνους, ως έθνους νέων και αποδοτικών ατόμων.»
Οι Ευρωπαίοι εταίροι ενθουσιάστηκαν με την πληροφορία. Η κυρία Μέρκελ απαίτησε από τον κύριο Παπαδήμο την μεταφορά μερικών νοσούντων στη Γερμανία για να βοηθηθεί και η γερμανική οικονομία.
Μόνη απορία της διαδικτυακής μας κοινότητας είναι: «Εφόσον η ανεργία στους νέους αγγίζει το 50% και, ως γνωστόν, οι μισοί Έλληνες βασίζονται στις συντάξεις των γονέων τους για να επιβιώνουν, τι θα συμβεί αν όλοι οι συνταξιούχοι αποδημήσουν εις τόπον χλοερό;»
Επίσης μέλος της κοινότητας μας ανάρτησε την εξής δημοσίευση – ευχή: «Δε γίνεται να υπάρξει μια θανατηφόρα μετάλλαξη του ιού που να πλήττει μόνο τους πολιτικούς;»