Το δάκτυλο του Αϊνστάιν

0
1444

Oι μέτριοι άνθρωποι αρέσκονται να διαβάζουν και να μαθαίνουν για τους «μεγάλους». Έτσι κι εγώ ξεκίνησα να διαβάζω τη βιογραφία του εξυπνότερου «προβληματικού» ανθρώπου που πέρασε από αυτόν τον πλανήτη, του Άλμπερτ Αϊνστάιν, ελληνιστί Αλβέρτου.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ζούμε καθημερινά ο Αλβέρτος το διατύπωσε έξοχα με την ακόλουθη φράση:
«Είναι αναπόφευκτο! Ό,τι και να κάνουμε στο τέλος το μεγάλο δάκτυλο θα τρυπήσει την κάλτσα.»
Αυτό με έβαλε σε μεγάλες σκέψεις. Ποιο δάκτυλο εννοούσε ο Αϊνστάιν; Και μήπως τελικά ήταν κι αυτός Έλληνας;

                                                                                        ~~{}~~

Οι περισσότεροι το γνωρίζουν, αλλά θα το αναφέρω για τους λιγότερους  -που συνήθως είναι και πιο πολλοί: Μπορείς να βεβαιωθείς για τα ελληνικά γονίδια ενός ανθρώπου κοιτώντας τα πόδια του, συγκεκριμένα τα δάκτυλα του ποδιού του.

Υπάρχουν τρία είδη ποδιού:
Το αιγυπτιακό πόδι, το οποίο είναι ο κανόνας (70 – 80% του παγκόσμιου πληθυσμού), γι’ αυτό και οι επιστήμονες έχουν προτείνει να καταργηθεί ο όρος «αιγυπτιακό» και να αποκαλείται απλώς «πόδι».

Το ρωμαϊκό, το οποίο δεν πρέπει να συνδέεται με το ρωμαίικο το οποίο είναι νεολογισμός επιστημονικά και λογοτεχνικά αδόκιμος.

Και το ελληνικό πόδι, τον οποίο όρο σιωνιστικοί κύκλοι προσπαθούν να τον αντικαταστήσουν με το Morton’s Toe (o Μόρτον ήταν κάποιος μοχθηρός Εβραίος που είχε ενεχυροδανειστήριο στην Πέμπτη Λεωφόρο), συνοδευόμενο από τον αρνητικό χαρακτηρισμό «οστεϊκή δυσμορφία».

                                                                                        ~~{}~~

Όσο παράξενο και να σας φαίνεται το ελληνικό πόδι μεταφέρεται γονιδιακά! Για να έχει κάποιος αυτού του είδους το πόδι πρέπει να είναι γνήσιος απόγονος Ελλήνων.

«Εθνικιστική προπαγάνδα», θα βιαστεί να πει ένας ανθέλληνας.

Και όμως. Αν παρατηρήσετε τα δάκτυλα των ποδιών των αρχαιοελληνικών αγαλμάτων, όσων έχουν μείνει στα μουσεία, θα δείτε ότι σε όλα το δεύτερο δάκτυλο, αυτό που είναι προσκείμενο στο χοντρό, είναι μακρύτερο.

Όλοι οι αρχαίοι Έλληνες γλύπτες συμφωνούν σε αυτήν την ανατομική λεπτομέρεια. Φυσικά συμφωνούν και σε άλλες λεπτομέρειες όπως η μικρή μύτη, το μικρό πέος, το στητό στήθος και η έλλειψη κυτταρίτιδας στα γλυπτά τους, αλλά αυτά έχουν να κάνουν με την αρχαία αίσθηση περί κάλλους.

                                                   ~~{}~~
Οφείλω να ομολογήσω ότι μόλις διάβασα πρώτη φορά για αυτήν την ανατομική απόδειξη της ελληνικότητας έβγαλα τις κάλτσες μου (ξαφνιάζοντας τους υπόλοιπους πελάτες της καφετέριας όπου διάβαζα την εφημερίδα).

Τα αποτελέσματα ήταν αντιφατικά: Το αριστερό μου πόδι είναι εξόχως και αδιαμφισβήτητα ελληνικό.

Τόσο ελληνικό που συχνά τα βράδια το ακούω να απαγγέλλει στίχους του Ομήρου και να τραγουδάει τον εθνικό μας ύμνο.

Το δεξί μου… Δεν ξέρω. Ίσως φταίει που η γιαγιά μου ήταν αρβανίτισσα και έλεγε το ψωμί «μπουκ» όταν τσαντιζόταν. Ή μπορεί κάποιος από τους παλιότερους προγόνους μου να είχε ερωτευτεί καμιά μαυρομάτα Αιγυπτιώτισσα.

                                                                                         ~~{}~~

Ασχέτως με την υπό αμφισβήτηση ελληνικότητα μου, άλλα στοιχεία με έκαναν να βεβαιωθώ ότι ο Αϊνστάιν ήταν γνήσιος Έλληνας. Ποια στοιχεία; Ακούστε τι είχε πει και βγάλτε μόνοι σας συμπέρασμα:

«Το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο για να καταλάβεις είναι το εκκαθαριστικό της εφορίας».

«The hardest thing in the world to understand is the income tax.»

Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν Έλληνας, τόσο διορατικός που φαντάζει προφητικός;

Άνεργοι και άποροι, με εισόδημα μικρότερο του αφορολόγητου ορίου ή μηδενικό, καλούνται να πληρώσουν σύμφωνα με τα τεκμήρια διαβίωσης: Επειδή έχουν ένα σπίτι για να μένουν, αυτοκίνητο παλιάς τεχνολογίας και είναι έγγαμοι.

Δεν έχει καμιά σημασία αν τρως από τους κάδους και το παιδί σου λιποθυμάει στο σχολείο από την πείνα. Εφόσον είσαι παντρεμένος και ζεις -ακόμα- κοστολογείσαι στα 5000 ευρώ το χρόνο. Έχεις σπίτι; (Και δε τους νοιάζει που το βρήκες). Άλλα έξι χιλιάρικα.

Έχεις και αυτοκίνητο; (Το οποίο αγόρασες μεταχειρισμένο πριν δέκα χρόνια για πεντακόσια ευρώ). Άλλα πέντε χιλιάρικα.

Οπότε φορολογείσαι σαν να βγάζεις 16.000 ευρώ το χρόνο!
Αν αυτό δεν είναι πιο δυσνόητο από τη θεωρία της σχετικότητας τότε τι είναι;

                                                                                       ~~{}~~

(Προσθήκη, δύο χρόνια μετά:
Η ανακοίνωση της Παναγιωταρέας της πορτοκαλέας, σχετικά με το “ελληνικό πόδι”, επιβεβαιώνει τον Αϊνστάιν: “Η βλακεία είναι άπειρη”.)