Ο γορίλας που έπασχε από φθόνο του πέους

0
8062

 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Gorilla-Names-1024x574-1.jpgΕπανέρχομαι στη σεξουαλική συμπεριφορά των πρωτευόντων με νέα συνταρακτικά στοιχεία που θα κάνουν τους αρσενικούς εκπρόσωπους του ανθρώπινου είδους να φουσκώσουν από περηφάνια.

Οι όρχεις του άντρα, κατά μέσο όρο ζυγίζουν 42,5 γραμμάρια
(συμβουλή προς τους άντρες αναγνώστες: Μην πάτε στην κουζίνα και βάλετε τους γεννητικούς σας αδένες στη ζυγαριά ακριβείας για να δείτε πόσο ζυγίζουν. Θα είναι λίγο παράξενο αν σας δει το παιδί σας.
«Μπαμπά, θα φτιάξεις κέικ;»)

Οι όρχεις του γορίλα, ο οποίος ζυγίζει διακόσια κιλά, είναι λίγο μικρότεροι από του ανθρώπου. Αλλά μην χαίρεστε πριν ακούσετε το άλλο: Οι όρχεις του χιμπαντζή, ο οποίος ζυγίζει κατά μέσο όρο 45 κιλά, είναι υπερδιπλάσιοι των ανθρώπινων, συγκεκριμένα 115 γραμμάρια.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Η Θεωρία του Μεγέθους των Όρχεων», μας λέει ο εξελικτικός βιολόγος Jared Diamond, «αποτελεί έναν θρίαμβο της σύγχρονης φυσικής ανθρωπολογίας.»

Το μέγεθος τους αποτελεί ακριβές τεκμήριο για το πόσο συχνά συνουσιάζονται.

Πρωτεύοντα όπως ο άνθρωπος και ο γορίλας, οι οποίοι είναι μετριοπαθώς πολυγυνικοί, δεν έχουν ανάγκη από τόσο πολύ σπέρμα, όπως ο χιμπαντζής, ο οποίος ζει σε μια ελευθεριακή σεξουαλική κοινωνία, και συνουσιάζεται πολλές φορές, έως και 70 φορές κάθε μέρα (περισσότερα για τα όργια των πιο στενών συγγενών μας μπορείτε να διαβάσετε σε παλιότερο κείμενο με τίτλο «Ο υπερσεξουαλικός πίθηκος»).

(Παρεμπιπτόντως, μια και είναι επίκαιρο, η ομοφυλοφιλία στους χιμπαντζήδες είναι κάτι το πολύ συνηθισμένο.)

Όμως οι άνθρωποι, οι άντρες συγκεκριμένα, μπορούν να καυχιούνται για το μεγαλύτερο πέος ανάμεσα στα πρωτεύοντα –και μάλιστα με διαφορά.

Το μήκος του πέους σε στύση είναι κατά μέσο όρο 3,2 εκατοστά στο γορίλα (οπότε του Κινγκ Κονγκ άντε να έφτανε τα είκοσι), 3,8 εκατοστά στον ουραγκοτάγκο (το πιο αυστηρά μονογαμικό από τα πρωτεύοντα), 7,5 εκατοστά στον «βαρβάτο» χιμπαντζή και 13 εκατοστά στον άνθρωπο (όχι, στις έρευνες μάλλον δεν συμπεριέλαβαν τους Έλληνες, γιατί τότε θα ανέβαινε κατά πολύ ο μέσος όρος).

Οι βιολόγοι βρέθηκαν τότε μπροστά σε ένα αίνιγμα: Γιατί ο άντρας απέκτησε ένα υπερτροφικό phallic-symbol-hoi-anγεννητικό όργανο, το οποίο δεν προσφέρει τίποτα λειτουργικά;

Η πρώτη σκέψη ήταν πως συνέβη για λόγους επίδειξης. Όπως τα παγόνια αποκτούν μακριά ουρά για να προσελκύουν τα θηλυκά, έτσι και ο άντρας με το μεγαλύτερο πέος είχε περισσότερες πιθανότητες να αναπαραχθεί, οπότε και να κληροδοτήσει τα γονίδια της υπερτροφίας.

Το πρόβλημα αυτής της θεωρίας είναι ότι οι γυναίκες δεν γοητεύονται τόσο όσο οι άντρες θέλουν να πιστεύουν από το πέος –ουσιαστικά ούτε από το γυμνό σώμα του άντρα. Υπάρχουν άλλοι παράγοντες πολλοί πιο σημαντικοί για την επιλογή που θα κάνουν.

                                                               ~~{}~~

Πριν λίγο καιρό έγινε ένα πείραμα σχετικά με το «αντικείμενο του πόθου». Σε άντρες και γυναίκες πρόβαλαν εικόνες και μετρούσαν τη διαστολή της κόρης. Όταν ο άνθρωπος βλέπει κάτι που του αρέσει η κόρη του ματιού διαστέλλεται για να δει καλύτερα –και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει αυτόματα.

Τα αποτελέσματα για τους άντρες ήταν τα αναμενόμενα:
Μέγιστη διαστολή όταν έβλεπαν μια γυμνή γυναίκα. Αμέσως επόμενη με την εικόνα ενός σπορ αυτοκινήτου (!) και τρίτη στη σειρά η εικόνα μιας ντυμένης γυναίκας.

Οι γυναίκες λειτούργησαν διαφορετικά:
Μέγιστη διαστολή της κόρης παρατηρήθηκε όταν έβλεπαν την εικόνα μιας γυναίκας που θήλαζε. Έπειτα η εικόνα ενός καλοντυμένου άντρα, τρίτη στη σειρά η εικόνα μιας γυναίκας που μάλλον είχε ξοδέψει πολλά για να ντυθεί -και τέταρτη μόλις η εικόνα του γυμνού άντρα.

(Οι ομοφυλόφιλοι άντρες, οι οποίοι σκέφτονται σαν άντρες, αλλά με διαφορετικό προσανατολισμό, είχαν τη μέγιστη διαστολή όταν έβλεπαν έναν γυμνό άντρα.

Αυτό αποδεικνύεται και από τα περιοδικά σοφτ πορνό για γυναίκες που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του εβδομήντα στην Αμερική –με φωτογραφίες γυμνών αντρών. Οι μόνοι που τα αγόραζαν ήταν οι γκέι.)

                                                                        ~~{}~~

Μάρτυρας αυτού του φαινομένου έγινε και ο υποφαινόμενος πριν λίγες μέρες, κι ενώ διάβαζε τα σχετικά πειράματα. Σ’ ένα φανάρι στεκόταν μια μωρομάνα, με πολύχρωμα φαρδιά ρούχα και το μωρό σε μάρσιπο. Παραδίπλα περίμενε ένας άντρας.

Κάποια στιγμή πέρασε από μπροστά τους μια εντυπωσιακή γυναίκα, που έμοιαζε λες και είχε ντυθεί για να βγει την Σαββατιάτικη της έξοδο (παρότι ήταν μεσημέρι Δευτέρας), αφού πρώτα είχε κερδίσει σε διαγωνισμό πλέι-μέιτ.

Τα μάτια της εντυπωσιακής καρφώθηκαν στο μάρσιπο της μωρομάνας, τα μάτια του άντρα στα οπίσθια της εντυπωσιακής -και η μωρομάνα κοιτούσε το μωρό της.

                                                                            ~~{}~~

Οπότε γιατί οι άντρες έχουν τόσο μεγάλο πέος; Ποιον προσπαθούν να εντυπωσιάσουν; Η απάντηση δίνεται από τους ανθρωπολόγους οι οποίοι μελέτησαν τις πρόσφατα ανακαλυφθέντες πρωτόγονες φυλές –στα δάση του Αμαζονίου και της Νέας Γουινέας.

penis-sheathΟι άντρες εκεί συνήθως είναι ολόγυμνοι, πέρα από το φαλλοκάρπιο, μια θήκη για το πέος. Αυτά μπορούν να φτάσουν σε μήκος μέχρι και τα 60 εκατοστά και είναι διακοσμημένα, βαμμένα, κυρτά ή ίσια –και μπορεί να έχουν και μια τούφα γούνας στην κορυφή. Όσο πιο ψηλά στην ιεραρχία της ομάδας βρίσκεται ένας άντρας τόσο μεγαλύτερο και πιο πλουμιστό φαλλοκάρπιο φοράει.

Όσο παράξενο και να ακούγεται η υπερτροφία του γεννητικού οργάνου έχει ως σκοπό τον εντυπωσιασμό –και τον εκφοβισμό- των άλλων αντρών!

Ο «φθόνος του πέους» που αναφέρει ο Φρόιντ, δεν υπάρχει στο μυαλό των γυναικών, αλλά είναι βασική εμμονή, από τις απαρχές του ανθρώπινου είδους, των αντρών.

Οι άντρες είναι που από την εφηβεία τους θα αρχίσουν να το μετράνε και να αναζητούν πίνακες για να διαπιστώσουν αν είναι προικισμένοι ή όχι. Οι άντρες είναι που θα το συγκρίνουν με τους φίλους τους και θα κοροϊδεύουν κάποιον που έχει τα χαρίσματα του γορίλα. Οι άντρες είναι που θα προσπαθούν όλη τους τη ζωή να αντικαταστήσουν το χαμένο γόητρο με φαλλικά σύμβολα κύρους και εξουσίας.

Οι γυναίκες –που ενδιαφέρονται εξίσου για το σεξ- έχουν άλλες φαντασιώσεις.

Αλλά γι’ αυτό θα σας γράψω μια άλλη φορά, μαζί με τις τελευταίες ανακαλύψεις σχετικά με τον τρόπο που επιλέγουμε (άντρες και γυναίκες) ποιον θα παντρευτούμε και με ποιον –αν χρειαστεί- θα μοιχεύσουμε.          (βλ: “Η μοιχεία κάνει τη Γη να γυρνάει”)

(Για περισσότερα διαβάστε το βιβλίο του Jared Diamond, «Ο τρίτος χιμπαντζής», εκδόσεις Κάτοπτρο, μτφ: Παναγιώτης Δεληβοριάς)