Holocaust 2015 AD

0
2918

Τα βαγόνια των αλόγων ξεκινούσαν απ’ τη Θεσσαλονίκη, τη Βουδαπέστη, την Πράγα, το Παρίσι.

Μέσα εκεί στοιβαγμένοι ανά 70, άντρες και γυναίκες, παιδιά και γέροι. Υπήρχε ένα βαρέλι για τ’ αποπατήματα τους. Ούτε νερό ούτε φαΐ ούτε χώρος να ξαπλώσουν. Όσοι δεν άντεχαν πέθαιναν όρθιοι.

Οι ραβίνοι προσεύχονταν στον Γιαχβέ και θύμιζαν στους συνταξιδιώτες τους την ιστορία του Ιώβ, που ποτέ δε διαμαρτυρήθηκε για όσα ο Θεός του έστειλε. Όμως τα παιδιά έκλαιγαν κι οι γυναίκες τα έσφιγγαν στην αγκαλιά τους κι έκλαιγαν κι οι άντρες έσφιγγαν τα δόντια κι έκλαιγαν.

Τα θύματα ήταν Εβραίοι, υπάνθρωποι – της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Ευρώπης.

Οι θύτες ήταν οι Ναζί, οι Άρειοι, σε συνεργασία με τις υπηρεσιακές κυβερνήσεις κάθε κατεχόμενης χώρας.

~~

70 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα συνεχίζεται.

70 άνθρωποι, νεκροί από ασφυξία, μέσα σ’ ένα φορτηγό-ψυγείο για κοτόπουλα. Στην Αυστρία, στον ομφαλό της Ευρώπης, τη γενέτειρα του Χίτλερ -και του Μότσαρτ.

Το βαγόνι για τα άλογα εξελίχτηκε, έγινε ψυγείο για κοτόπουλα, κι οι νεκροί δεν είναι Εβραίοι, αλλά είναι υπάνθρωποι, ξανά.

Ίσως Σύροι, μπορεί Αφγανοί ή Τυνήσιοι, μουσουλμάνοι ή χριστιανοί ή άθεοι (νόμιζα ότι όλοι άνθρωποι είναι, ανεξαρτήτως δόγματος και φυλής και εθνικότητας, νόμιζα, ίσως όμως να είμαι αφελής).

Η Μεσόγειος έχει γίνει το μεγαλύτερο νεκροταφείο, οι πρόσφυγες βουλιάζουν για να ζήσουν κι οι τράπεζες επιπλέουν χάρη στα δισεκατομμύρια των Ευρωπαίων πολιτών και των εμπόρων όπλων.

Οι πολυεθνικές ετοιμάζουν το υπερόπλο τους, το TTIP (Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ), για να εντάξουν στην κατηγορία των υπανθρώπων κι εκείνους τους μακάριους τους δυτικούς, που νομίζουν ότι έχουν δικαιώματα, που ζουν χαρούμενοι κι ευτυχείς, επειδή εκείνοι δεν ανήκουν στον Τρίτο Κόσμο -ακόμη.

Οι πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, πουλάνε τα όπλα που χρειάζονται οι φονταμενταλιστές για να καταστρέφουν πολιτισμούς, για να σκοτώνουν τους συμπατριώτες τους υπανθρώπους.

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τους τρομοκράτες Κούρδους, το τελευταίο προπύργιο ανάμεσα στον ISIS και την μακάρια Ευρώπη.

Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και οι Θεσμοί της, όλοι υποχείρια των πολυεθνικών, των τραπεζών, της Παντοκρατορίας της Αγοράς, ψιθυρίζουν για το “μεταναστευτικό θέμα” [sic], ενώ κατασκευάζουν πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ διαλύουν οικονομίες και χώρες και υπανθρώπους.

Οι εκλεγμένες κυβερνήσεις δεν είναι τίποτα άλλο από διαχειριστές της επίθεσης. Όχι από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό, αυτά είναι παραμύθια που δείχνουν στον κινηματογράφο, με την αστερόεσσα, την αιματόεσσα να ανεμίζει πάντα.

Οι κυβερνήσεις υπάρχουν μόνο για να συντηρούν την Εξουσία της Αγοράς.

~~

Δεν είναι το Τέλος της Ιστορίας, είναι ο μεγαλύτερος πόλεμος που έχει ποτέ γίνει.

Ο Αϊνστάιν αναρωτιόταν με τι όπλα θα γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Δεν είναι ατομικές βόμβες ούτε ακτίνες λέιζερ ούτε κανόνια πλάσματος.

Είναι οικονομικές συμφωνίες.

Και όλοι οι άνθρωποι είναι υπάνθρωποι, ανεξαρτήτως δόγματος, φυλής, εθνικότητας.

Είναι η ιδιωτικοποίηση κάθε πόρου, η αφαίρεση κάθε κοινωνικού-πολιτικού δικαιώματος, η στέρηση κάθε εναλλακτικής λύσης, η γελοιοποίηση της δημοκρατίας, η αποθέωση του νεοφιλελεύθερου δόγματος, αυτού του υβρίδιου κράτους και καπιταλισμού.

Είναι η ψευδαίσθηση της ασφάλειας, η εικονική πραγματικότητα ενός κόσμου όπου μπορείς, εσύ μόνο, αν είσαι τυχερός, να επιπλεύσεις, ενώ όλοι οι άλλοι βυθίζονται.

Είναι πόλεμος, αλλά μας μαθαίνουν ότι ο εχθρός μας είναι ο πρόσφυγας, ο μετανάστης, ο φτωχός, ο δημόσιος υπάλληλος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο Έλληνας, ο Γερμανός, ο Αφγανός, ο Κινέζος, ο μαύρος, ο μουσουλμάνος, ο Εβραίος, ο ομοφυλόφιλος,ο “ψυχικά ασθενής”, ο καρκινοπαθής, ο άλλος, ο ξένος.

Εχθρός είναι ο ξένος, ο άλλος.

Και θα σκοτωθούμε μεταξύ μας, για να τιμήσουμε τους Ευεργέτες, αυτούς που μας αφήνουν να επιβιώνουμε, για να μπορούμε ν’ αγοράζουμε τα μεταλλαγμένα σκουπίδια τους.

~~

Το Ολοκαύτωμα συνεχίζεται. Ο πόλεμος είναι παγκόσμιος.

Εμείς, όλοι εμείς, είμαστε υπάνθρωποι, τα θύματα για το επόμενο βαγόνι των αλόγων, για το επόμενο ψυγείο των κοτόπουλων.

Μόνη μας ελπίδα, τελευταία μας ελπίδα, είναι να καταλάβουμε ποιος είναι ο εχθρός.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~