Ο δεκάλογος της καλής μάγισσας

0
189

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι NYC127301-1280x863-1-1024x690.jpgαπό τη Fido

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  1. Μια καλή μάγισσα κρατάει πάντα κοντά της τα πλάσματα εκείνα που οι ‘κοινοί΄θεωρούν άσχημα και βδελυρά αφού μόνο εκείνη ξέρει  να αγαπάει από μέσα προς τα έξω.
  2. Ποτέ δεν ξεχνά τις γυναίκες προγόνους της, που υπέμειναν τη φωτιά των ‘κοινών’ για να μπορεί αυτή σήμερα να πετά ελεύθερη στους ουρανούς.
  3. Γνωρίζει καλά πως η ‘αλλαγή’ είναι το μόνο σταθερό στη ζωή και η ικανότητά της να προσαρμόζεται στην ‘αλλαγή’  θα καθορίσει την επιτυχία της ως μάγισσα.
  4. Πάντα έχει μαζί της μια σκούπα, έτσι ώστε οι ‘κοινοί’ να θεωρούν πως της είναι απαραίτητη για να πετάξει, ενώ στην πραγματικότητα  ό,τι  χρειάζεται  για την  πτήση το είχε πάντα μέσα της.
  5. Η γνώμη των άλλων είναι άσχετη με την πραγματική της αξία, εκτός από τη γνώμη των ζώων της.
  6. Ξέρει πως όλοι μπορούν να πετάξουν, απλά μερικοί μόνο μία φορά.
  7. Αποσκοπεί στη δικαιοσύνη και ψάχνει για το τι είναι καλό, δίκαιο και σωστό σε αυτήν την εμπειρία που οι ‘κοινοί’ ονομάζουν ζωή. Για παράδειγμα αν συναντήσει κάποιον γοητευτικό πρίγκιπα που συμπεριφέρεται αχρεία σε άλλες γυναίκες δεν θα διστάσει να τον μεταμορφώσει σε βάτραχο που παρακαλάει για φιλάκια μέσα από τις λάσπες.
  8. Ξέρει ότι σύντομος δρόμος για την ευτυχία δεν υπάρχει – εκτός από τη μουσική και τη σοκολάτα.
  9. Όλα τα ξόρκια δεν θα πάνε πάντα όπως τα θέλει. Θα πρέπει να ξεπεράσει τις προσδοκίες της και να αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν όπως αυτά θέλουν μερικές φορές.
  10. Η καλή μάγισσα δεν δυσκολεύεται να πει αυτά τα τρία πράγματα:
    – Έκανα λάθος, συγνώμη.
    – Χρειάζομαι βοήθεια.
    – Σκουλικομυρμιγκότρυπα.

~

Και αν είσαι ‘κοινή’ γυναίκα που διαβάζεις αυτόν τον δεκάλογο, να ξέρεις πως ‘κοινές’ γυναίκες δεν υπάρχουν  και πως είσαι κι εσύ μια από εμάς.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το κείμενο έγραψε η Fido, στο πλαίσιο του Συνεργείου Δημιουργικής Γραφής

Φωτογραφία:

Actress Winona Ryder on the set of “The Crucible.” Hog’s Island, Massachusetts. USA. 1995. © Inge Morath | Magnum Photos